21 juni 2014 – 7 september 2014
Louise Hindsgavl – POWER. PORCELÆN. POESI

POWER. PORCELÆN. POESI er en soloudstilling med Louise Hindsgavl, hvor hendes grænseoverskridende og historiefortættede keramiske værker iscenesættes i otte tableauer.
Sommerens soloudstilling med Louise Hindsgavl på Rønnebæksholm høster flotte anmeldelser. Børsen har anbefalet udstillingen, Berlingske anmelder med rosende ord til Rønnebæksholm, og senest har Politiken givet udstillingen fire ud af seks hjerter med roser for at sætte nye standarder for udstillingsdesign og scenografiske virkemidler, mens Louise Hindsgavls værker roses for deres skønhed og perfektion.
Louise Hindsgavls værker er nyskabende i både form og indhold, og med deres til tider hårrejsende fortællinger overskrider de radikalt beskuerens forventning til den klassiske porcelænsfigur og dens helstøbte øjebliksbillede. Flere af hendes værker er sammensat af porcelæn og hverdagsobjekter eller elementer med referencer til legetøj, der, til trods for værkernes umiddelbart fortidige look, knytter dem konkret til en verden her og nu.
Fortællingerne i Hindsgavls værker er komplekse og forvrængede, grusomme og grinagtige og i høj grad fortættede. Et gennemgående motivisk træk er overskridelsen af kroppens grænser. Denne overskridelse iscenesættes som splittede lemmer og maltrakterede kroppe, men antager også ofte form af sammensætninger som menneskekroppe med dyrehoveder eller kropsdele, en arm eller et ben, på en dyrekrop. Hindsgavls værker bringer den klassiske porcelænsfigur uanede steder hen og åbner nye veje for den fortællende keramik.
Keramiker Peder Rasmussen holdt åbningstale for udstillingen til en velbesøgt fernisering den 21. juni.
POWER. PORCELÆN. POESI. er lavet i samarbejde med Skovgaard Museet, Viborg, hvor den vises efterfølgende.
Udstillingen er støttet af Augustinus Fonden, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1668, egetæpper A/S, Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond, Grosserer L.F. Foghts Fond, Konsul Georg Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, Kähler Design, Malermester Hans Larsen, Statens Kunstfond og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.