Der er offentlig adgang til parken og Herregårdshaven hele året. Mange benytter det smukke område til spadsereture og familieudflugter og I er velkomne til at tage madpakken med ud i parken og nyde en medbragt picnic. I løbet af året danner parken ramme om mange forskellige kunstneriske og kulturelle aktiviteter såsom Sankthans og kulturbegivenheden “Tak for Venligheden”. Se mere under det sker.
I parkens nordøstlige hjørne findes Musisk Naturbase. Her kan børn og voksne skabe deres egen melodi eller efterligne naturens lyde på kunstværker af naturmaterialer. Lydskulpturerne er skabt af kunstnerne Till Junkel og Sine Lewis og er til fri afbenyttelse. I parkens sydøstlige hjørne findes digterpavillonen Venligheden, som Marie Toft lod opføre til sin mand N.F.S Grundtvig.
Herregårdshaven
Herregårdshaven er en 6500 kvadratmeter stor køkkenhave inspireret af datidens herregårdshaver. Haven dyrkes som dekorativ køkkenhave med fokus på at kombinere både moderne og historiske grøntsager på en måde, så former og farver skaber en smuk helhed. I haven finder du derfor bl.a. kål, porrer og salater på lange rækker. I sensommeren bugner haven af forskellige sommerblomster, som også tilsammen danner et imponerende farveflor. I løbet af året holdes sansedage og haven danner ramme om fællesskaber med frivillige, der hjælper til.
Udover grøntsager og blomster gemmer Herregårdshaven på en krydderurtehave, en lille frugtlund og en afdeling for flerårige køkkenurter, såsom rabarber og asparges. Både grøntsager, frugter og blomster bruges i forbindelse med arrangementer på Rønnebæksholm.
Haven består af i alt 16 bede, som er forbundet med et stisystem, der gør det lettere for jer at komme rundt i haven og læse de små skilte om planternes og blomsternes navne og historie.
Herregårdshaven er placeret nøjagtig samme sted, hvor Rønnebæksholm drev en stor og udbytterig nyttehave indtil slutningen af 2. Verdenskrig. Dengang var hovedformålet at dyrke grøntsager, frugt og bær til godsets køkken.
Pigmenthaven i Herregårdshaven
I 2020 blev der etableret et nyt felt i form af Pigmenthaven. Pigmenthaven er en del af Herregårdshaven på Rønnebæksholm, skabt i samarbejde mellem Rønnebæksholm, Billedskolen Storstrøm samt kunstner og formidler Sara Gade. Det er en have på 150 m2, hvor der plantes historiske farveplanter og udvindes naturlige farvestoffer, men også en have som danner ramme om læring til alle aldre, fællesskaber og arrangementer.