28 november 2020
14:00 - 17:00
Poesi salon 28. november
Lørdag 28. november kl. 14.00-17.00
I forlængelse af lanceringen af Rønnebæksholms Lydpark afholdes to poetiske saloner, arrangeret i samarbejde med forfatter og lydparkens manuskript forfatter Ida Marie Hede.
Til dette andet arrangement har Ida Marie Hede og Rønnebæksholm inviteret fire forskellige forfattere til at læse op og indgå en samtale om intime historier og marginaliserede liv i forhold til både køn, etnicitet og klasse.
Til salonen deltager forfattere Amalie Smith, som også er udstillingsaktuel i udstillingen YOU ARE RIGHT HERE RIGHT NOW, Gry Stokkendahl Dalgas, Mikas Lang og tekstforfatter Nadia Josefine el Said. Selve poesi salonen modereres af Mathilde Moestrup, som er klummeskribent og litteraturkritiker på Dagbladet Information. I løbet af arrangementet vil der også være mulighed for at opleve lydparken eller se den aktuelle udstilling.
Ida Marie Hede er en dansk forfatter, uddannet fra Forfatterskolen i 2008. Hun er mag.art. i kunsthistorie fra Københavns Universitet og MA i Aural and Visual Culture fra Goldsmiths i London. Seneste har Ida Marie Hede i august 2020 udgivet bogen Suget eller Vasker du vores fuckfingre med dine tårer?
Amalie Smith er en dansk forfatter og billedkunstner. Hun tog afgang fra Forfatterskolen i 2009 og dimitterede fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2015. Amalie Smith har med sine originale udgivelser viet verden omkring sig en detaljeorienteret og præcist registrerende opmærksomhed. Senest i 2020 har hun udgivet Thread Ripper.
Gry Stokkendahl Dalgas studerede på Talentskolens forfatterlinje i Næstved 2017-2019. Herefter debuterede Gry Stokkendahl Dalgas i 2019 med Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej som er en på én gang personlig og mangestemmig digtsamling.
Mikas Lang debuterede med digtsamlingen Melanin (2019). Netop udkommet er oversættelsen På tværs af historier (2020), en digtsamling af en af afropessimismens centrale skikkelser. Som Franks B. Wilderson III’s rejse mod omfavnelsen af “verdens ende” begynder digtsamlingen i Sydafrika under apartheid og ender ved politiets likvidering af Oscar Grant i Oakland et par år før Black Lives Matter.
Nadia Josefine El Said er uddannet fra Den Danske Filmskole. Nadia Josefine El Said arbejder i et felt mellem tekst, animation, grafik & video. Den 22. oktober 2020 udkommer Y/OUR POVERTY, som er historien om en far der er havnet på starthjælp, mens han er i arbejdsudredning. Bogen er samtidig et billede på fattigdom og velfærdssystemet i Danmark.
Mathilde Moestrup er cand.mag. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet og uddannet fra den svenske skriveskole Biskops Arnö. Hun arbejder som klummeskribent og litteraturkritiker på Dagbladet Information.
Praktisk information
Sted: Herskabsstalden
Pris pr. per. 25 kr.
Gratis for unge t.o.m 25 år og studerende.
Det er muligt at købe kaffe, the, kage undervejs i arrangementet.
Det er et siddende arrangement med faste pladser.
Corona hensyn
Krav om indendørs brug af mundbind eller visir gælder også på Rønnebæksholm i både udstilling, café-området oh herskabsstalden, med mindre man er siddende. Børneværkstedets rum er lukket, men Børneværkstedets kreative opgave er stadig til rådighed, da det er lavet med henblik på at benytte Rønnebæksholms Park. Af hensyn til Covid-19 opfordrer vi alle til at komme i god tid inden arrangementer og færdes med fornuftig afstand.