2 juli 2020 – 30 august 2020
00:00
Online Seminar: INDSKRIVELSER
I forbindelse med den aktuelle udstilling Astrid Holm & Co. skulle et fysisk seminar være afholdt – det udgives nu henover sommeren som online kapitler.
Gennem et online seminar udfoldes udstillingen Astrid Holm & Co. Med bidrag af Augusta Atla, Åsa Cederqvist, Jeannette Ehlers, Helene Nymann og Mette Winckelmann, i et perspektiv hvor kunsthistorisk forskning, kuratoriske og kunstneriske praksisser undersøges i en indskrivende strategi.
Rønnebæksholm vil belyse og reflektere over den forskning mag.art i kunsthistorie Hanne Abildgaard har udført som grundlag for udstillingen. Herunder udfolde, hvordan Astrid Holm og hendes kvindelige kollegaer i eftertiden er blevet ramt af en marginalisering, der virker uforståelig i forhold til deres kvaliteter og til den anerkendelse, de modtog i deres samtid. Med afsæt i historikken for Rønnebæksholm og interessen for dynamikken mellem Astrid Holm og Co. og samtidskunsten bliver tematikkerne indsat i vores nutidige strukturer og refleksioner. Dermed lægges et samtidsperspektiv på Holm og hendes kreds, som vil styrke forståelsen af deres arbejde og medvirke til at integrere deres kunst i vor tid. Det er højaktuelt at inddrage andre diskurser, der undersøger måden at kuratere denne forskning på, samt tværfaglige stemmer.
Torsdag 2. juli 1. kapitel.
Velkomst ved Leder af Kunsthal Rønnebæksholm Lotte Juul Petersen og
kurator Vibeke Kelding Hansen.
Sonja Strange, performativt indlæg Brev til Ebba.
En samtale mellem mag.art i kunsthistorie Hanne Abildgaard og Øregaard Museums direktør Sidsel Maria Søndergaard.
Torsdag 9. juli 2. kapitel.
En samtale mellem de to kunstnere Helene Nymann og Mette Winckelmann om hukommelse, abstraktion og kropslighed set i lyset af deres praksisser i selve udstillingen.
Torsdag 16. juli 3. kapitel.
Jeannette Ehlers, Mai Takawira og Lotte Juul Petersen.
Med udgangspunkt i forskellige aspekter vil denne samtale fokusere på, hvordan racialiseringens virkninger ytrer sig og gentages i historien og samtiden og hvordan man kan insistere på synlighed – kunstnerisk, kuratorisk og forskning i kunsthistorien.
Torsdag 20. august udgives 4. og sidste kapitel.
Åsa Cederqvist
Fra sit studie i Stockholm holder Cederqvist et oplæg om sin kunstneriske praksis, om værket Mama Dada Gaga og hvordan det har formet hendes praksis at have været ansat som lektor i tekstil på Konstfak i Stockholm 2011-2020.