Operakoncert med Ensemble Storstrøm

Søndag d. 11. juni kl. 15

Tag med på en smuk musikalsk rejse når Ensemble Storstrøm gæster Rønnebæksholm med en bevægende operagalla. Ensemble Storstrøm har inviteret to meget gode venner, sopranen Signe Asmussen og basbaryton Jens Søndergaard, og har sammensat et program, der kommer hele følelseskompasset rundt, med alt det bedste fra opera- og operetterepertoiret.

Musik har en forunderlig evne til at understøtte en atmosfære, en følelse og et humør, uanset om det bliver spillet og sunget af få eller mange. Sammen med ordene fortæller musikken de eviggyldige historier om livet, kærligheden, glæden og sorgen.
Når Ensemble Storstrøm opfører operagalla i Herskabsstalden har de sammensat et program med både indadvendt og eftertænksom, udadvendt og sprudlende musik. Ensemblet er den klassiske musiks kraftcenter i Kulturregion Storstrøm. De spiller koncerter, underviser, formidler, indspiller cd’er, og medvirker ved et stort antal øvrige musikalske arrangementer i og udenfor regionen. De fem kommuner i Kulturregion Storstrøm står sammen med Statens Kunstfond bag ensemblet, der består af 8 fastansatte topprofessionelle musikere.

To Stjernegæster
På scenen folder de erfarne og dygtige musikere fra Storstrøms Kammerensemble sig ud med to gæstestjerner:
Signe Asmussen, sopran, er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums solistklasse i 2001, og blev i forbindelse med sin debutkoncert kaldt “en sanger med ekstraordinære muligheder” og “en vokal intimforfører”. Signe Asmussen er gæstesolist på Det Kongelige Teater og Den Jyske Opera. Hun har sunget talrige koncerter med de danske orkestre og ensembler. Signe Asmussen har for længst levet op til anmeldelserne og har slået sit navn fast som en af de mest alsidige, karismatiske og frygtløse sangerinder på den danske musikscene. Hun har et kamæleonagtigt repertoire, der spænder fra opera og lieder over salsa og jazz til ny kompositionsmusik og et hav af uropførelser. Signe har flere gange optrådt sammen med ensemblet – senest i foråret i genopsætningen af teaterforestillingen Carl & Marie.
Jens Søndergaard, basbaryton tilhører den nye danske generation af unge sangere. Han forener scenisk overskud og udstråling med en potent og ubesværet klang.
Hans operarepertoire spænder vidt fra tidlig barokmusik til en lang række danske uropførelser. Blandt hans mange roller kan nævnes Othone/Poppeas Kroning, Elviro/Xerxes, Figaro/Le Nozze Di Figaro, Don Alfonso/Cosi Fan Tutte, Papageno/Die Zauberflöte, Regin/Sigurd Dragedræber, Maestro/Orkestergraven og Pepe/Angelo.
Jens er en hyppig koncertsanger og optræder jævnligt med landsdelsorkestrene med bl. a. Johannes Passionen, Matthæus Passione, H-Mol Messen, Messias og Juleoratoriet. Han har desuden optrådt som solist med den svenske dirigent Eric Ericsson i Ein Deutsches Requiem.
Jens er uddannet på Operaakademiet i 2003 og debuterede desuden fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2005. Fra 2004-2007 var han ansat som en del af solist- ensemblet på Das Deutsche Nationaltheater Weimar.
I sæsonen 17/18 er Jens engageret med Det Kongelige Opera, hvor han bl.a. synger Schaunard i La Boheme, Sonora i La Fanciulla og Colonel i The Exterminating Angel.

Koncerten finder sted den 11. juni kl. 15 i Herskabsstalden på Rønnebæksholm, forinden kan der købes frokost i caféen som åbner kl. 12.00 eller, hvis vejret tillader det, kan den medbragte madkurv nydes i parken.

Billetter kan købes på sj-billetten. Pris 160 kr. incl. gebyr, adgang til udstillingen og et glas vin i pausen. Der er unummererede siddepladser og dørene åbnes 45 minutter før koncerten.

Billetten til koncerten, giver samtidig gratis adgang til kunstudstillingen Widnes i hovedbygningen. Udstillingen viser malerier, tegninger og grafiske værker af de to kunstnere Gordon Fazakerley og Martin Aagaard Hansen. De to kunstnere er født med 51 års mellemrum og i to forskellige lande. Trods dette er der mange paralleller mellem deres maleriske praksis – i brugen af stærke farver, en leg mellem figur og abstraktion, og i deres måde at lade et frit indre landskab forme sig og nedbrydes.