Mød kunstnerne - Christina Capetillo og Sophia Kalkau gæster Rønnebæksholm

Søndag d. 22. maj kl. 11-13.

Kom endnu tættere på dansk nutidsfotografi, når de to fremtrædende kunstnere og fotografer, Sophia Kalkau og Christina Capetillo gæster Rønnebæksholm. Vi begynder med kaffe og croissanter, for derefter at høre de to kunstnere fortælle om deres arbejde med fotografiet, deres inspirationer og nyeste projekter.

Arrangementet finder sted i forbindelse med udstillingen ”FOTOGRAFIER – dansk nutidsfotografi fra Kunst på Arbejdspladsens samling”, der er kurateret af billedkunstner Peter Bonnén og kan ses frem til d. 5. juni.

Sophia Kalkau er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, og uddannelsen som billedhugger kommer også til udtryk i hendes fotografier. Her er det hendes egen krop, der er i centrum; men det er en krop, der næsten forsvinder for øjnene af os bag draperet stof og skulpturelle elementer. I Sophia Kalkaus værker møder vi en kunstnerkrop, der er ekstremt nærværende her og nu, og som samtidig referer til skulpturens og kunstens lange historie. Sophia Kalkaus værker er blevet hædret med blandt andet Astrid Noacks Legat, Eckersberg Medaillen og senest Ny Carlsbergfondets Kunstnerlegat.

Christina Capetillo er uddannet arkitekt fra Kunstakademiet i København. I hendes fotografiske arbejder, der på trækker på både traditionen for arkitekturfotografi og landskabsmaleri møder vi naturen og kulturen som en del af samme tidslige udstrækning. Her fremstår samtidslandskabet som en altdominerende kulturtilstand, hvor naturen optræder som spor og levn. Christina Capetillo har modtaget flere arbejdslegater og præmieringer og blev i 2015 tildelt Eckersberg Medaillen for sit kunstneriske virke.

Billetten koster 50,- inkl. gebyr, kaffe og croissant og kan snarest købes på www.sj-billetten.dk
Der er gratis adgang til udstillingen efter arrangementet (normalpris 50,-).

Arrangementet er gratis for medlemmer af Venneforeningen. Tilmelding på info@roennebaeksholm.dk eller tlf. 55 72 47 24.