Forårskoncert med Herlufsholmkoret

Onsdag d. 17/5 kl. 19.30

Foråret står for døren og så er det traditionen tro tid til Herlufsholmkorets forårskoncert. I år har vi den store glæde at kunne fortælle, at vi har fået Bjarke Falgren til at medvirke ved koncerten.

Herlufsholmkorets godt 40 sangere vil selvfølgelig fremføre en del af det, man har arbejdet med i vinterens løb. Det er mere klassiske numre af Mendelsdsohn-Bartholdy og Carl Nielsen, en enkelt svensk vise, flere forskellige nyere danske sange bl.a. ”En yndig og frydefuld sommertid” i en spændende korudgave samt et par mere rytmiske værker som Aage Stentofts ”Månestrålen” og Oscar Petersons ”Hymn to Freedom”.
Alt dette bliver fremført under ledelse af korets faste dirigent Per Riis og akkompagneret af Palle Jespersen.

Bjarke Falgren har en stor kærlighed og passion for ”den gode melodi”. Og selv om han er violinist, er han begejstret for den danske tradition med at synge sammen. Han vil derfor også ledsage koret i et par af numrene. Men de senere år har han været meget fascineret af, hvad der gør en melodi til at være dansk. Det er ifølge ham forholdsvis lettere at skrive ”en melodi som lyder svensk i mol” end det er at skrive ”en melodi som lyder dansk i dur”. Men på det senere har han arbejdet på nogle nye danske sange. To af disse vil blive præsenteret offentligt for første gang ved koncerten. Og her er det meningen at publikum skal lære dem og synge med sammen med koret.
Men selvfølgelig vil Bjarke også give en mindre afdeling solo med nogle af sine egne værker samt et par numre, hvor han ledsages af Palle Jespersen.

Koncerten er sponsoreret af Sparekassen Sjælland og Mærk Næstved.

Billetter til koncerten kan købes på SJ-billetten for 90 kr. plus gebyr på 10 kr.
Resterende billetter sælges ved indgangen.